Wie is Heini Peters

393171_570101466363185_2045738643_n

Werk

Ik ben in 1964 geboren in Didam. Van kinds af aan opgegroeid met fotografie. Vader Peters was een verwoed amateurfotograaf. Hij werkte als uitvoerder bij een grote aannemer en legde elk bouwwerk, waar hij de leiding aan gaf, fotografisch vast.

Maar ook mijn zus en ik waren niet veilig voor zijn camera, een Agfa Clack, die nog steeds een prominente plek in mijn studio heeft. Vader heeft dan ook nog steeds belangstelling vcor het werk van zijn beide kinderen, die werken in het fotografievak.

Op ongeveer 10-jarige leeftijd kreeg ik de Clack in mijn handen gedrukt. In Ouwehands Dierenpark in Rhenen mocht ik een leeuw op de foto zetten. “Inademen, uitademen en die knop naar beneden drukken,” was mijn eerste les in fotografie. Sindsdien ben ik verslaafd.

Toch ben ik niet altijd fotograaf van beroep geweest. Pas toen ik om gezondheidsredenen mijn oude beroep van afdelingschef in het supermarktwezen niet meer uit kon oefenen, heb ik gekozen om van mijn grootste hobby mijn beroep te maken. Dat was in 2005. En dat werk doe ik nog steeds met heel veel plezier. imagesHelaas heb ik in april 2014 een zeer moeilijke beslissing moeten nemen; stoppen met mijn eigen bedrijf. Door de economische crisis bleef de omzet achter.

Vrije tijd

Naast mijn werk wordt het grootste deel van mijn vrije tijd in beslag genomen door mijn lidmaatschap van de kerngroep Oude IJsselstreek van de Socialistische Partij (SP). Voor sommigen zal dat vreemd in de oren klinken; een ondernemer, die zich inzet voor de socialisten, maar voor mijzelf is dat niet meer dan logisch. Want naast het sociale geluid van de SP, is het ook de partij bij uitstek voor ondernemers in het MKB en ZZP-ers. Naast mijn politieke bezigheden ben ik bijna wekelijks aan de rand van een zwembad te vinden als waterpoloscheidsrechter.

Privé

En dan is er natuurlijk een privĂ©leven. Sinds 6 maart 1992 ben ik getrouwd met Jolanda. Mijn steun en toeverlaat in zowel mijn werk als mijn hobby’s. Samen hebben we twee kinderen. Bas, geboren in 1995, en student Multimedia Vormgeving in Enschede. En Nienke, geboren in 1998, en scholier op het VWO. Daarnaast hebben we de zorg van een pleegdochter op ons genomen. Een meisje, in dezelfde leeftijd als onze eigen kinderen, die zich uitstekend thuis voelt in ons gezin.